Започна оформяне на растителността в парк „Владикина бахча“ във Видин

Един от приоритетите на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ е поддържането на всички паркове във Видин в образцов вид.

В Крайдунавския парк и парк „Рова“ кастренето на растителността почти приключи, а от миналата седмица се работи и в парк „Владикина бахча“.

Извършва се резитба на храсти и дървета – оформяне на живите плетове и короните на дърветата и премахване на нежеланата самонастанила се растителност, както и почистване на събралите се под храстите отпадъци. След като кастренето приключи, ще се извози шумата, останала от есента и ще се извърши първото косене на тревните площи. Заедно с това работниците от строителната бригада ще ремонтират компрометираните детски съоръжения, пейки, кошчета. Така парк „Владикина бахча“ ще стане още по-привлекателно място за разходка и отдих и ще предлага на видинските деца чудесни условия за игри.

От днес започна и пролетното почистване на град Видин. Съгласно изготвения график началото му бе дадено от ж.к. „Бонония“ и кв. „Акджамия“. За целта там е мобилизирана значителна работна сила, както и всичката налична общинска техника. Радващото е, че доста видински граждани се отзовават на призива да се включат в кампанията, както и че спазват указанията да оставят събраните отпадъци до контейнерите за смет.

С графика може да се запознаете тук: https://vidin.bg/wps/portal/vidin/administration/ecology/ecology-operation/od29

Pin It on Pinterest