Започна националният форум, отчитащ важността на транспортната инфраструктура за развитието на бизнеса в Северна България

Събитието е под патронажа на областния управител на Русе Борислав Българинов и може да бъде гледано на живо в сайта на телевизия Кис 13 – http://live.kiss13.net/, както и във Facebook профила на Областна администрация – Русе – https://www.facebook.com/rusedistrict.

Част от въпросите, които ще бъдат поставени на форума са свързани с бъдещото изграждане на автомагистрала между Русе и Велико Търново, втори мост над река Дунав в района, както и възобновяването дейността на летището. Очакванията са още от следващата година да започнат граждански полети между Русе и София.

Своите виждания по някои от най-наболелите въпроси за русенци и жителите на Северна България министрите на икономиката, както и на регионалното развитие и благоустройството Даниела Везиева и Виолета Комитова, а също и министърът на финансите Валери Белчев, както и заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова. Тук са още и някои от ресорните заместник-министри на споменатите министерства.

Pin It on Pinterest