Започна 18-ото преброяване на населението и сградния фонд в България

Днес в Областна администрация се проведе пресконференция във връзка със стартиралото на 7 септември в полунощ преброяване на населението и сградния фонд в България.  

В нея участваха зам.областният управител Димитър Драчев, който е председател на Областната преброителна комисия, и Милена Караиванова, секретар на Комисията и директор на Териториалното статистическо бюро в Стара Загора. 
Поредното преброяване ще се проведе в периода 7 септември – 3 октомври 2021 г. В 0.00 часа на 7 септември стартира електронното преброяване, което ще продължи до 24.00 часа на 17 септември. Всеки човек, живеещ на територията на страната, ще може да преброи себе си и семейството си, като попълни онлайн преброителната карта на следния адрес: www.census2021.bg. 
Хората трябва да знаят, че попълването на картата е бързо и лесно. За целта са необходими само компютър, таблет или мобилен телефон, български документ за самоличност, ЕГН и валиден електронен адрес. За да си изясните всички технически подробности около попълването на преброителната карта, можете да се запознаете с образец от нея предварително на следния адрес: https://census2021.bg/wp-content/uploads/2021/06/karta_jilishta_16str_obrazec.pdf . 
Не бива да забравяте, че срокът, в който можете да участвате в преброяването по електронен път, ще приключи на 17 септември в 24 часа. 
От 8 ч. на 18 септември до 20 ч. на 3 октомври преброяването ще се извършва на място по домовете с преброител. 
При миналото преброяване през 2011 г. над 40% от населението на Старозагорска област се е преброило електронно, показва статистиката. За град Стара Загора този процент е бил над 57. Данните от това преброяване сочат, че населението на областта през 2011 г. е било 333 265 души. 

Pin It on Pinterest