Запазва се тенденцията на постоянен ръст на заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч

Запазва се тенденцията на постоянен ръст на заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч. Според справката от 24 до 29 март в областта има 342 заболели, от които в община Ловеч са 170 (50%). През последните седмици заболеваемостта  в общината варира  от 42% до 67% от регистрираните в област Ловеч случаи, което е тревожно.

Това съобщи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по време на заседание на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч, което се проведе на 29 март.

Активно подкрепяме въведените мерки, нашата позиция е те да продължат, каза още Корнелия Маринова. Служителите на звеното „Контрол и сигурност“ за посочения период са извършили 27 проверки на хранителни магазини и по автобусни спирки, понякога и многократно, сподели кметът на Ловеч. За проверките е докладвано на прокуратурата.

Прехвърлихме върха от миналата вълна на болестта, каза д-р Анета Винева, която сподели, че тази сутрин заболеваемостта за областта е достигнала 643 на 100 000 души. Преди, през ноември и декември 2020 г., върхът е бил 411 на 100 000. Само за една седмица имаме ръст от 7 процента.

Задоволство от работата на петимата стажанти в МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“ изрази директорът д-р Румяна Нановска. Трима работят в белодробното отделение, един в спешна помощ и една девойка в реанимацията.

Щабът обсъди и прие всички помещения на община Ловеч на 5 април, това е денят след изборите, да бъдат дезинфекцирани. Същото да се направи и в училищните сгради, където са се провеждали избори в неделя. Има и становище  за детските градини и детските ясли – тяхната дейност да се възстанови от 5 април, понеделник.

Pin It on Pinterest