Заместник областният управител на Русе д-р Стефка Караколева посети училището в Николово

Заместник областният управител на област Русе д-р Стефка Караколева поздрави учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Николово по случай 1 юни – Международния ден на детето.

Тя им пожела здраве, много усмивки и все повече успехи. „Играйте, веселете се и учете! Четете повече книги, защото така ще се докоснете до един различен свят, по-красив, често пъти по-справедлив, такъв, за какъвто трябва да се борим днес. Макар и повечето истории да не са реални, то поуките от тях остават и ни правят по-силни и по-подготвени за ежедневните предизвикателства.“, каза още тя.

За малчуганите беше подготвен и специален подарък. Те получиха като дарение книги. Сред тях са произведения на български автори: Иван Вазов, Христо Ботев, Йордан Йовков, Елин Пелин и Димитър Димов, а също така и не малко любими на поколения българи родни приказки. Сред дарените книги има енциклопедии, посветени на културното и историческо богатство на различни държави, а също и интересни списания. Любознателните читатели могат да открият дори и част от шедьоврите на западната и руската класическа литература.

По-късно през деня заместник областният управител д-р Стефка Караколева ще посети и Народно читалище „Георги Бенковски“, където също ще направи дарение на книги. Очаквайте подробности.

Pin It on Pinterest