Заместник областният управител на Разград бе гост на „Щъркелов ден”

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на „Щъркелов ден” – тържество, организирано от Центъра за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА” за осиновени деца и техните осиновители.

В Разград „Щъркелов ден” се отбелязва за втори път, в национален план инициатор на честване на деня, в който детето е дошло в семейството на своите осиновители, е Българска асоциация „Осиновени и осиновители”. Целта на празника е насърчаване на родителите да не създават тайна на осиновяването и да говорят открито с децата си за техния произход и история, а също и да се приобщят към каузата хора, които не са свързани пряко с темата осиновяване, но с позитивното си отношение ще спомогнат за нейното по-толерантно възприемане.

Заместник областният управител Евгени Драганов поздрави осиновителите за това, че разбиват стереотипи от отминало време и застават с лицата си пред обществото.

Участниците в празника бяха приветствани и от председателя на Общински съвет-Разград, Надежда Радославова и заместник-кмета Ердинч Хасанов.

На празника в Разград дойдоха 20 деца със своите осиновители. За тяхното добро настроение се грижиха аниматори, а част от децата и сами се включиха в програмата със свои изпълнения.

Кметът д-р Валентин Василев бе осигурил торта, а соковете за децата бяха от Областния управител Гюнай Хюсмен.

Pin It on Pinterest