Региона

Заместник-кметът Енчо Енчев приветства китайски актьори преди спектакъла им „Среща сред цъфналите праскови“

Заместник-кметът Енчо Енчев се срещна днес с директора на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Боян Иванов и актьорите от шанхайска театрална трупа, които ще представят пред русенската публика традиционна шанхайска опера, известна като кунцю.

Срещата се състоя в Заседателната зала на Община Русе при подготовката за спектакъла „Среща сред цъфналите праскови“. Той ще бъде представен на 6 юли от 19 ч. в Голямата зала на Доходното здание.

Обсъдена беше важността на културния обмен и значението на представянето на традиционни изкуства от различни страни пред местната публика. Енчо Енчев приветства китайските артисти и изрази задоволство от факта, че русенци ще имат възможността да се докоснат до кунцю операта.

„Щастлив съм, че можем да представим едно уникално и традиционно китайско изкуство пред нашата публика,“ каза зам-кметът.

Инициативата е част от усилията на Община Русе и Фондация „Косьо Станев“ за популяризиране на културното разнообразие и запознаване на местната общност с различни форми на изкуство от цял свят.

Преди началото на операта, във фоайето на Доходното здание ще се проведе демонстрация на традиционен китайски грим и музикални инструменти. Събитието ще започне в 17:30 часа и е с вход свободен. То ще предостави на публиката уникална възможност да се запознае с подготовката и магията на китайското театрално изкуство.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest