Зам.-кметовете на Асеновград – официални гости на три училища в Първия учебен ден

Новата учебна година във всички училища на Асеновград стартира присъствено за определени класове, съгласно разпоредбите на Министерството на образованието и науката (МОН).

Тържествените програми включваха музикални изпълнения на ученици, посрещане и изпращане знамето на съответното учебно заведение, рецитали на стихове и мотивиращи думи, приветствия от директори и официални лица. Във всяко едно от училищата прозвуча и химнът на България. Училищните дворове се изпълниха с детски усмивки и любознателни малчугани, които нямаха търпение да прекрачат прага на любимото школо. Асеновградски свещеници отслужиха празнични водосвети за здраве и благополучие на ученици, учители и родители.

Заместник-кметовете на Асеновград инженер Петър Петров, инженер Стоян Димитров и доктор Теньо Манолов присъстваха в три учебни заведения на територията на общината – съответно: ОУ „Христо Ботев“ (Асеновград), ОУ „Отец Паисий“ (Тополово) и ОУ „Петко Каравелов“ (Асеновград). Заместник-кметовете пожелаха на всички най-вече здраве, благополучие и успех и поднесоха поздравителен адрес от името на кмета на града доктор Христо Грудев.

Pin It on Pinterest