Региона

Зам.-кметът Надежда Чакърова: Ще изградим модерен кампус за спортните надежди

Проект, насочен към спортното бъдеще на Стара Загора, стартираха символично с първа копка днес двама от зам.-кметовете на общината – Надежда Чакърова и арх. Мартин Паскалев. Начинанието е ремонт и рехабилитация на общежитието към Спортното училище „Тодор Каблешков“. Краен получател е Община Стара Загора. Срокът за изпълнение е 31 месеца – до 31 май 2026 г., а общата стойност на проекта е 3 752 016 лв.

Освен двамата заместник-кметове, събитието уважиха: арх. Николай Василев, главен архитект на Община Стара Загора, Делян Иванов, директор на Дирекция „Правни дейности, обществен ред и административно обслужване“, инж. Гергана Михайлова, директор на Дирекция „Общински проекти, безопасност на движението и контрол по строителството“, Петко Крумов, началник на Отдел „Спортни дейности“, инж. Янислав Тонев и Стоян Пантулов, представители на фирмата изпълнител Д4 КЪМПАНИ ЕООД, Димо Неделчев, директор на Спортното училище, общински съветници, учители, ученици, представители на медиите и т.н.

Водосвет за здраве и успех отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Богослов в съслужение с отец Петър и отец Евгений. С молитва да започне светлата инициатива на обновяване на тази сграда и за да може в молитва каквото да поискаме от Господа – да го получим, благослови Негово Високопреподобие.

„Днес е поредният вълнуващ ден за Община Стара Загора и за подобряване на образователната инфраструктура, която винаги е била наш приоритет и несъмнено отново го доказваме!“, дефинира Надежда Чакърова, зам.-кмет с ресор „Образование и младежки дейности“. „Работим за обновяване на общежитието, което сега не предлага съвременни, европейски и модерни условия, за да могат възпитаниците на училището да се подготвят и да популяризират спортната слава на Стара Загора. Така работим и за обновяването на самата сграда на училището, на двора и на спортните площадки“, изтъкна г-жа Чакърова. Зам.-градоначалникът увери, че Община Стара Загора ще следи качествено и в срок да се изпълнява проектът, защото знае колко дългоочаквано от учениците е това общежитие. А то е построено още през 1968 г., няма достъпна среда и енергийна ефективност, не са осигурени условия и за рехабилитация след всекидневните тренировки на младите спортисти.

„Ще направим тук модерен кампус и децата на Стара Загора, които са спортните ни надежди, да прославят и възвеличават своя град! Успех на проекта и заедно с общи усилия да се случват нещата“, пожела Надежда Чакърова.

Инж. Янислав Тонев от фирмата изпълнител Д4 КЪМПАНИ ЕООД обобщи дейностите, предвидени по проекта: цялостна топлоизолация и саниране на сградата с подмяна на дограмата, включително и покривът, и сутеренът. Ще се обезпечи достъпна среда с изграждането на рампа за лица в неравностойно положение и на асансьор от западната фасада на сградата. Вътре в сградата е предвидена цялостна реконструкция и преустройство с промяна на разпределението на етажите и на стаите.

„В сутерена ще бъдат изградени фитнес и спомагателни помещения за възстановяване. Ще бъдат подменени канализацията и елчастта, ще има пожарна инсталация, оповестителна инсталация и видеонаблюдение“, оповести още инж. Тонев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest