Региона

Зам.-кметът на Варна: Ще потърсим ново място за неделното градско хоро

Община Варна съвместно с инициативата „Хоро се вие, извива“ ще потърсят ново обществено място за провеждане на традиционното неделно хоро, което се организира на входа на Морската градина.

Това стана ясно по време на приемния ден на заместник-кмета по обществен ред и сигурност Илия Коев. Организаторите разказаха, че в събитието се включват възрастни хора и малки деца, а силното лятно слънце може да застраши здравето им. Затова те поискаха ново място за хорото през летните месеци.

По време на приемния ден граждани сигнализираха за неизпълнението на заповед за премахване на незаконен строеж в района на кв. „Бриз“, който е причина да се ограничи достъпът до имотите им. По случая многократно са подавани жалби до всички институции, а по казуса се води досъдебно производство. След проверка от страна на заместник-кмета се установи, че на 18 март 2024 г. от район „Приморски“ е издадена заповед за премахване на незаконен строеж и предстои тя да бъде изпълнена в законовия срок, увери гражданите Илия Коев.

За неразбирателство и междусъседски спорове заради поставена ограда в имот с общ заход към жилищната част, алармираха други граждани по време на приемния ден. Изградената ограда е постоянен обект на вандализъм, правят се непрекъснати опити да бъде съборена и демонтирана, споделиха гражданите. На мястото ще бъде извършен оглед и проверка от екип на Община Варна и ако се установи извършител, ще бъдат наложени санкции за вандализъм, подчерта Коев.

Възрастни хора, живеещи на първи етаж в кооперация на ул. „Страхил“ 20 се оплакаха от дългогодишни проблеми с инфраструктурата около жилището си. По думите им, тротоарът е прекалено малък, което създава непрекъснати предпоставки маневриращи автомобили да се удрят в балкона на апартамента им. Адресът ще бъде проверен и съвместно с Дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ ще се потърси решение за ограничаване достъпа на автомобили до жилището на гражданите, увери Коев.

Следващият приемен ден на заместник-кмета е на 26 април от 13:00 часа. Гражданите могат да записват часове на телефон 052/820-283.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest