Региона

Зам.-кметът на СО и председателят на СОС се срещнаха с вицепрезидента на Международната федерация по хокей на лед

За първи комисията към МФХЛ провежда свое заседание в  София.
По време на разговорите Иван Василев  поздрави Българската федерация по хокей на лед за тяхната активна работа, за авторитета, който имат и за спечеленото домакинство на заседанието на комисията. Той  запозна гостите с възможностите и потенциала за развитие на спорта в София ,  както и с подкрепата, която Столична община оказва на детско- юношеските  школи. „ За кмета Васил Терзиев темата за развитието на спорта е особено важна. През тази година средствата за спорт в бюджета на София са завишени и  работим за реализирането на различни спортни събития и развитие на масовия спорт.   Столичната община подкрепя финансово чрез своя специална програма над 100 спортни организации, сред които и 5 клуба, които развиват хокей.  По време на срещата бяха дискутирани и въпроси, свързани с подобряване и разширяване на инфраструктурата на ледените спортове – хокей, фигурно пързаляне, шортрек и кърлинг.
 
Председателят на столичния общински съвет увери ръководствата, че спортът е реален приоритет за местната власт в София. „Радвам се, че България има традиции и амбиции в ледените спортове, но си давам сметка, че в последните години нищо не е правено за развитието им. За нас, обаче спортът е реален приоритет и се надявам, че тази среща е само начало на едно добро партньорство с реализирани намерения.“, каза Цветомир Петров.
 
В срещата участваха президентът  на Българската федерация по хокей на лед  /БФХЛ/ Мартин Миланов и  генералният секретар на БФХЛ Стоян Бъчваров,  председателят на комисията за децата, младежта и спорта Димитър Шалъфов. членове на комисията на Международната федерация по хокей на лед.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest