Залата по вдигане на тежести в Хасково е напълно обновена

Приключи проектът „Ремонт и монтаж на инсталации, съоръжения и уреди на зала за вдигане на тежести към спортен комплекс „Дружба“ в Хасково.

Той се изпълнява на база договор между Министерството на младежта и спорта и община. Общата стойност на проекта е 122 606,21 лева.

Лентата на обновената зала днес прерязаха националният състезател Мария-Магдалена Кирева и Диян Янчев, а кметът на общината Станислав Дечев и треньорът им Живко Архондев им асистираха.

Залата по вдигане на тежести в к-кс „Дружба“ не е ремонтирана повече от 20 години. Настилките в помещението бяха амортизирани, а таванът и осветителните тела- опасни за състезателите.  Отоплителните уреди в залата бяха неефективни, прозорците, витрините и ламперията по стените не бяха сменяни десетилетия.

 „Ремонтът на залата по вдигане на тежести е част от процеса по модернизация и обновяване на спортните бази в Хасково. В деня, в който откриваме ремонтираната зала по вдигане на тежести, ние даваме старт на ремонта на стадион „Младост“. Това е добър знак, че проектите, които през последните месеци подготвяме, вече започват да се случват и много скоро спортните таланти на Хасково ще имат добри бази за тренировки и състезания“, каза кметът Станислав Дечев. Той благодари на Министерството на младежта и спорта за това, че намери средства и воля в една тежка година на пандемия, да продължи финансирането на обектите, където спортуват бъдещите шампиони на България. „Надявам се подкрепата за българския спорт да продължи, защото без подкрепата на държавата, общината не би могла да изгражда модерна спортна зала“, коментира още Станислав Дечев. 

Сега залата по вдигане на тежести има нови настилка и подиуми, нов окачен таван, облицовка на стените. Монтирани са нови съвременни осветителни тела с по-малък разход на енергия и нови отоплителни уреди за осигуряване на по-комфортни условия за работа и тренировки на състезателите.  Условията за провеждане на пълноценен тренировъчен процес на Спортен клуб по вдигане на тежести „Хасково“ са коренно променени. Обновяването на спортната база ще привлече нови деца и ще популяризира спорта вдигане на тежести сред младежите в града. Освен от състезателите на Спортен клуб по вдигане на тежести „Хасково“, залата се ползва активно и от състезатели на други клубове за провеждане на силова физическа подготовка. Достъп до оборудването имат и учениците от Спортно училище „Стефан Караджа“, Хасково.

Pin It on Pinterest