Региона

Забавления за малки и големи в Археокомплекс „Долината на тракийските царе“

Детски интерактивен спектакъл, работилница и игри с обезопасени мечове  ще забавляват посетителите.

На 20 юли 2024 и на 4 август 2024 Археокомплекс „Долината на тракийските царе“ организира забавления за малки и големи! Детски спектакъл, детска работилница и игри с Багатур ви очакват в най-новия туристически комплекс в община Казанлък.

На 20 юли 2024 от 10 часа всички посетители могат да се включат в интерактивният детски спектакъл „Зайови небивалици“. Представлението за малки и големи превръща участниците в актьори, които сътворяват историята на място с помощта на Кака Бори и Иван Стилянов – музикант, който ще озвучи забавленията с песни и китара.

„Нашата цел е да зарадваме малките сърчица  да поиграем и да попеем заедно. С музика на живо и чувство за хумор сме приготвили големи „Зайови небивалици“ и очакваме всички деца да се забавляваме заедно“ – казват създателите на интерактивното представление, което е безплатно за всички посетители на комплекса.

Веднага след представлението малчуганите ще имат възможност да се включат в тематична работилничка за изработване на Зайо от естествени материали. Така всяко дете ще си отиде у дома със саморъчно направен подарък.

А докато малките посетители се забавляват, тракийски войни от Багатур организират игри с обезопасени мечове, в които могат да се включите, ако посетите Археокомплекс „Долината на тракийските царе“. Правилата на играта, мечовете и щитовете са от нас – от вас се иска само да дойдете с приятели и добро настроение! Професионалистите от Багатур ще ви очакват от 10 до 17 часа в комплекса и с лъкове, с които може да стреляте по предварително зададени мишени, с тракийско оръжие и вълнуващи демонстрации.

На 4 август 2024 от 10 ч. в Археокомплекса отново ще ви посрещне интерактивен детски спектакъл и работилничка – този път посветени на нотите. „Приказка за нотите“ ще запознае децата с Дядо До, младият Сол, Маестро Си, Баба Ми, Г-Жа Фа и госпожиците Ла и Ре и ще ги научи, че хубавите неща в живото се постигат с търпение, любов и трудолюбие. А веднага след спектакъла сме подготвили детска работилничка за изработване на музикални инструменти – „маракаси“.

Забавленията за малки и големи са безплатни за посетителите на Археокомплекс „Долината на тракийските царе“. А таксата за участие в работилничките и стрелбата с лък е 5 лв.

Археокомплексът “Долината на тракийските царе” представя света на траките по съвременен и атрактивен начин. Освен отправна точка към всички тракийски гробници и културни обекти в района, комплексът е и място, в което може да прекарате един незабравим ден, да надградите знанията си за траките, да наемете колело и да обиколите Долината на тракийските царе по свой собствен маршрут, да се впуснете в света на траките с 3D виртуалната реалност или да си направите снимка с тракийски дрехи.

Очакваме ви!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest