Региона

За 24 май децата на Николаево пяха и танцуваха в тържество на благодарността към учители и читалищни дейци

Децата на Николаево пяха и танцуваха в тържество на благодарността към учители и читалищни дейци в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и празник на общината. Това стана на тържествена среща по покана на кмета Константин Костов, който удостои с грамоти екипи на образователните институции за професионализъм и всеотдайност в педагогическата дейност, за постигнати значими резултати във възпитателно-образователния процес, за участие в проекти и национални програми.

„Вие учите децата на българска реч, на грамотност, да четат и пишат правилно. В малките населени места това е изключително трудно и ние разбираме пред какво сте изправени. Поклон пред вашата дейност!“, каза кметът, връчвайки отличията на педагозите. Костов се обърна и към най-заслужилите учители, работили най-дълго и вече се радват на спокойни години извън училище.  За достойния труд, всеотдайност в професията и оставили трайна следа в образованието той им благодари и им подари книга на български автор. Отличи и читалищни дейци за това, че са ревностни пазители на културната идентичност, фолклора и традициите, изрази своята благодарност и за организирания първи празник „В подножието на Асара“.

Възпоменателно шествие с цветя и поклон пред паметта на един от най-изтъкнатите николаевци чл.-кор.проф.д-р Николай Генчев и Йовчо Манджуров-учител и общественик, отдадоха жители на общината. Днес предстои празничен концерт в НЧ „Васил Левски-1923“, а тържествените прояви на 24 май ще започнат с благодарствен молебен от 9 часа, в 10 часа ще стартира празничното шествие и с поздравителен концерт на централния площад от 10 и 30 часа ще завършат майските празници в Николаево.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest