Йорданка Фандъкова: С Мая Манолова имаме работни взаимоотношения

Интервю на Илиана Беновска с кмета на София Йорданка Фандъкова

Илиана Беновска: Г-жо Фандъкова, днес е денят на най-новата българска конституция, в момента се открива и барелеф на къщата на човека-парламент Гиньо Ганев, който изиграва много голяма роля във ВНС и в българската история, какво е неговото значение за днешния ден?

Йорданка Фандъкова: Първо, аз много се радвам, че на днешния ден, така както нашият град пази паметна на великите личности, живели и работили с добри идеи за града и за страната си, се открива тази каменна плоча с барелеф. Поздравления за инициативния комитет. СОС съдейства за това да я има тук, дома в който Гиньо Ганев е живял, спомена за него, паметта за него и всеки софиянец, всеки гост на столицата да може да се върне в мислите си към това, което той направи, а той направи много.

Илиана Беновска: Като се докосвате до конституционализма днес, как Ви зарежда с енергия за бъдещите местни избори?

Йорданка Фандъкова: Аз съм имала честта и удоволствието да работя с Гиньо Ганев в качеството му на първия омбудсман на България и мога да кажа с много възхищение, че това, което си спомням от тази работа, е как той поставяше твърдо проблемите на гражданите, но как имаше волята и разбира се интелекта и знанията да търсим заедно решенията на тези проблеми. И в това именно беше неговата сила, в намирането на съгласие и намирането на решение.

Илиана Беновска: Сама предпоставихте следващия въпрос, работите ли по същия ефективен начин с днешния омбудсман Мая Манолова, говори се, че тя ще бъде Ваш конкурент на изборите за кмет?

Йорданка Фандъкова: Като омбудсман с г-жа Манолова имаме работни взаимоотношения, има много въпроси, които се поставят, така че мисля, че като омбудсман тя се справя добре.

Илиана Беновска: А като Ваш конкурент ще се справи ли добре за кметския пост тя?

Йорданка Фандъкова: Първо аз все още не съм взела решение, второ, все още няма обявени официални кандидатури, освен може би една две.

Илиана Беновска: Кои?

Йорданка Фандъкова: Мисля, че Веселин Марешки даде своята заявка.

Илиана Беновска: Да, и Волен Сидеров.

Йорданка Фандъкова: И Волен Сидеров.

Илиана Беновска: И Вас Ви подозират, и Мая я подозират.

Йорданка Фандъкова: Както винаги в навечерие на избори се правят много предположения, някои спекулации, все още е рано, така че ще коментираме този въпрос, когато всеки от нас вземе своето решение.

Илиана Беновска: Благодаря много, успех!

Pin It on Pinterest