Йорданка Фандъкова проведе среща с граждани от кварталите „Абдовица“ и „Димитър Миленков“

Срещата се проведе на място, в присъствието на зам.-кмета Дончо Барбалов,  кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков, директорите на дирекция „Сигурност“ –  Кристина Лазарова, Столичен инспекторат към Столичната община – Веска  Георгиева и представителите на 8 РПУ към СДВР.

По настояване на кмета Фандъкова, в двата квартала се извършват обходи на полицейски патрул и жандармерия. Наблюдението на полицейските екипи  продължава.

Столичната община изгради видеонаблюдение с 27 камери, които са свързани с  оперативния дежурен център за видеонаблюдение. Ще се планира разширение на  системата за видеонаблюдение.

Кметът Фандъкова информира, че предстои текущ ремонт на „Искърско шосе“ от  кръстовището с ул.“Димитър Пешев“ до началото на кв. „Д.Миленков“.

В кв. „Димитър Миленков“ е направено спортно игрище, а сега ще бъде  планираната втора детска площадка. В кв.“Абдовица“ ще се направи спортна  площадка.

Районната администрация е съставила 6 заповеди за незаконни постройки, за  които се провежда процедура. По искане на живущите в двата квартала ще се  проучва възможността за поставяне на повдигнати пешеходни пътеки. 

Pin It on Pinterest