Временна организация на движението в Ямбол

Община Ямбол уведомява водачите на моторни превозни средства, че във връзка с ремонтни дейности по ул. „Арда“ в зоната пред входа на магазин „БИЛЛА“ и ул. „Димитър Благоев“ до 02. 02. 2020 г. ще бъде въведена временна организация на движението, както следва: движението по ул. „Димитър Благоев“ ще остане двупосочно, но с преустановена възможност за завиване по ул. „Арда“.

Временно ще бъде изключена светофарната уредба. Спирките от градския транспорт в двете посоки на движение ще продължат да функционират при засилено внимание от близостта на строителен обект. С цел облекчаване на трафика ул. „Елена Янкова“ е с двупосочно движение, като „Синята зона“ в участъка от кръстовището с „Бузлуджа“ до пресечката с „Анка Александрова“ е временно отменена и паркирането в района е забранено.

Мерките са въведени за улесняване на водачите на МПС и предотвратяване образуването на задръствания по ул. „Димитър Благоев“ и ул. „Елена Янкова“. По настояване на ръководството на Община Ямбол се промени първоначално предвиденото от изпълнителя разкопаване на улица „Димитър Благоев“ с подземно преминаване под нея, с цел да не се затруднява трафика в този участък. Дейностите са във връзка със строеж „Реконструкция на Главен колектор ІХ и водопровод по трасето“, който се изпълнява в рамките на проект „Интегриран проект за водния цикъл на гр. Ямбол – изграждане на ГПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на канализационната и водопроводна мрежа на гр. Ямбол – втора фаза“. Проектът се реализира по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“

Pin It on Pinterest