Региона

Волейболистът Валентин Мутафов бе отличен от кмета Пенчо Милков за „Спортист на месеца“

Възпитаникът на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ Валентин Мутафов, който е и състезател на русенския волейболен клуб „Дунав“, получи от кмета Пенчо Милков отличието „Спортист на месеца“.

„Ти си пример за младите русенци как с труд, постоянство и отдаденост се постигат такива впечатляващи резултати. Отличието е и за твоите треньори, които са повярвали в теб и ден след ден изграждат твоята индивидуалност, за да останеш целеустремен и да продължиш да покоряваш нови върхове“, поздрави го кметът и му пожела още много успехи.

Дванадесетокласникът е част от отбора, който спечели през януари Купата на България Висша лига, а в края на март триумфира и в Националната волейболна Висша лига.

Валентин е родом от Попово и тренира волейбол от втори клас. Желанието му е да бъде част от селекцията на отбора, който ще представя града в предстоящите мачове в Супер лигата.

На награждаването присъстваха още заместник-кметът по спорт и младежки дейности Борислав Рачев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов и директорът на спортното училище „Майор Атанас Узунов“ Евгени Недев.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest