Военното формирование на Асеновград с нов командир

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев бе сред официалните гости на церемонията по назначаване на полковник Красимир Ташев за командир на Военно формирование 24490.

Той бе повишен в звание „полковник“ и тържествено му бяха връчени пагоните за това, лично от генерал-майор Константин Попов. Ташев поема ръководството на асеновградското поделение, няколко месеца след кончината на полковник Емил Мишев 

Доктор Грудев връчи на Ташев поздравителен адрес, като му пожела успех и търпение. Кметът на Асеновград заяви, че ще направи всичко възможно, каквото зависи от него, полкът на града да се преобразува на бригада. „Вие сте местен жител и дългогодишен заместник-командир на Военното формирование. Военнослужещите тук изпитват респект и уважение към личността и работата Ви. Вие също добре познавате техните умения. Сигурен съм, че това ще улесни ръководните Ви функции и ще Ви помогне да сте още по-ползотворен в професионален план“, посочи д-р Грудев.

Церемонията по преназначаването на, вече полковник, Ташев премина с тържествен ритуал. Заповедта от служебния министър на отбраната Георги Панайотов бе връчена на Красимир Ташев лично от генерал-майор Константин Попов. Сред другите официални гости бе и велички епископ Сионий – игумен на Бачковския манастир. Ритуалът продължи с тържествен марш и подреждане на строя. Полковник Ташев прие знамето на военното формирование, с което бе поставено началото на неговото ръководство като командир на поделението в Асеновград. Ето какво гласи и поздравителният адрес на кмета доктор Грудев.

До командира на

Военно формирование 24490

гр. Асеновград

полк. Красимир Ташев

Уважаеми полковник Ташев,

Отговорността, която днес поемате към военнослужещите от Асеновград – това е личната мотивация да ги подкрепяте и окуражавате в действията им. Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод повишението Ви в полковник и заемането на позицията командир на Военно формирование 24490! Убеден съм, че ще се стремите към надграждане и постигане на отлични условия за развитие подготовката на военнослужещите от Асеновград.

Поставяйте си и постигайте високи цели. Не се сломявайте лесно и носете винаги лидерския си дух! Не пестете енергия и сили, за да оказвате подкрепа на служителите си и да защитавате с гордост ценностите и традициите на Асеновград и България. Бъдете пример за идващите след Вас. Лидерството изисква висок професионализъм и етичност, които Вие несъмнено притежавате.

За мен, като кмет на Асеновград, е гордост, че ръководството военното формирование в града се поема именно от Вас, полк. Ташев. Вярвам, че доброто сътрудничество и топлите отношения между общината и структурата, която Вие представлявате, ще продължат да се развиват. В този празничен ден искам да изразя уважението си към Вашите труд и всеотдайност в професионален план. И да Ви пожелая добро здраве и спокойствие в дома!

С уважение:

Д-р Христо Грудев

Кмет на община Асеновград                                                                                                     14.07.2021 г.

Pin It on Pinterest