Виртуална панорама на габровските училища

„Габровци отново сме първи, защото ще отбележим достойно 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На 24 май от 10:00 ч. ще споделим премиерно, чрез социалните медии, първата виртуална панорама на габровските училища. Предпремиерно, филмът беше излъчен на 23 май в 20:00 часа.

В панорамата директорите на училищата, кметът на Община Габрово – Таня Христова, Областният управител – Невена Петкова, началникът на РУ „Образование“ Георги Маринов, ректорът на ТУ – Габрово – проф. д-р инж. Илия Железаров, директорът на РБ „Априлов – Палаузов“ – Савина Цонева и директорът на НМО – Любка Тинчева ще отправят своите послания по повод най-светлия български празник – 24 май.

В онлайн формата ще видим представяне на всяко едно от габровските училища, както и споделени от учениците теми за празниците, които, поради обявеното извънредно положение, не успяха да се случат физически.

Темите, по които учениците работиха са: Първа пролет, Седмица на гората, Международен ден на хумора и шегата, Цветница, Великден, Денят на Земята, Денят на книгата, Международен ден на труда, Гергьовден, Денят на Европа, Денят на Кирил и Методий /11 май/, Денят на славянската писменост и култура /24 май/ и Международният ден на детето.

Видеото ще се разпространи чрез линк от You Tube /ютуб/, който ще бъде споделен през всички канали за информация, с които разполагат участниците във виртуалната панорама – Фейсбук, Инстаграм, сайтове на училищата и др.

Водещ на виртуалното е 9-годишната Мария Илиева.

Виртуалната панорама се реализира от всички габровски училища и се организира под патронажа на РУО – Габрово, по идея на рекламна агенция „Елмазови“.

Pin It on Pinterest