Видинският драматичен театър с премиера на спектакъла „Ирония на съдбата“

Снощи на видинска сцена бе представена първата изобщо за България адаптация на пиесата на Елдар Рязанов и Емил Брагински, по която през 70-те години е създаден едноименният съветски филм, популярен и до днес. Реализацията на амбициозния проект на Общински драматичен театър „Вида“ стана факт благодарение на подкрепата на Община Видин, а сред зрителите бяха кметът д-р Цветан Ценков и заместник-кметовете Борислава Борисова и Цветомира Илиева. 

Публиката аплодира отличната игра на актьорите Дейвид Славчев, Цветелина Бодурова, Иван Рангелов, Ирина Флорова-Капелова, Николай Янев, Божидар Даков, Фиданка Рангелова, Ана Дамянова-Кирилова и Минка Сурдулова в забавното представление с режисьор Надя Асенова и сценограф Кънчо Касабов. И се наслади на невероятната музика и песни, написани специално за пиесата от популярната композиторка Вида Пиронкова, изпълнени от музиканти от Симфониета – Видин, които също бяха на сцената редом с актьорите. Крайният резултат от обединените усилия на толкова много талантливи артисти е незабравим спектакъл, разказващ с много хумор и романтика как едно нелепо недоразумение може да преобърне живота на човек, да го отведе на неочаквани места и така да го срещне с любовта. 

Вечерта се превърна в истински празник на театралното изкуство. В знак на благодарност за положените усилия, цветя бяха поднесени от Община Видин и още много институции и организации.

Pin It on Pinterest