Региона

Великотърновският музикално-драматичен театър гостува в Пловдив с оперетата „Графиня Марица“ от Калман

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”- Велико Търново гостува в Пловдив с оперетата от Имре Калман „Графиня Марица“.

Спектакълът ще се играе на 27 декември 2023 г. от 19.00 часа в ДК „Борис Христов“.

Режисьорът Петко Бонев залага на класически прочит на една от най-популярните и обичани оперети в света. Почитателите на музикалното изкуство ще могат да се насладят на спектакъла в оригиналната версия на Юлий Брамър и Алфред Грюнвалд, които са автори на либретото.

Оперетата ще пренесе зрителите в Унгария, в имението на графинята, където се развива действието. Поставена за първи път на 28 февруари 1924 г. в Theatre der der Wien в австрийската столица Виена, „Графиня Марица“ отразява пищната атмосфера на първото десетилетие на ХХ век.

Диригент-постановчик на спектакъла е Георги Патриков, декорите и костюмите са на покойния сценограф Борис Стойнов, а хореографията е на Желка Табакова. Диригент е Васил Вълчев, хормайстор – Яница Първанова, а концертмайстор – Милена Байнова. В оперетата участват оркестърът, хорът и балетът на МДТ “К. Кисимов”.

Участват  артистите и солисти на театъра: Теодора Петрова, Миряна Калушкова, Георги Петров, Пламен Долапчиев, Цветелин Илчев, Полина Петкова, Цветомира Пенчева, Георги Гърланов, Виктор Терзийски, Милен Иванов, Мариана Стефанова, Надежда Мирева, Стефан Стоев, Кирил Милушев, Лиляна Иванова, Пенка Величкова, Детелин Кандев, Стефан Методиев

Билетите са в продажба от днес на каса „МаскАрт“ в ДК „Борис Христов“, както и в Grabo.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest