Вечер на интимната лирика и виното

На 14 февруари в Камерната зала на ОНЧ „Заря-1858“ град Хасково се проведе Вечер на интимната лирика и виното под надслов „Избирам теб, ЛЮБОВ…“

Участваха членове и приятели на Гражданско сдружение „Родопско утро“ от Хасково, Димитровград, Кърджали, Момчилград и Ардино. Събитието откри със свои стихове Председателят на сдружението Стойка Мариновска, а водещи бяха Ирина Митева и Антон Атанасов.
Специални гости бяха г-жа Маргарита Павлова – библиотекар в Регионална библиотека „Никола Йонков Вапцаров“ град Кърджали, ръководителят на Журналистически клуб „Славейков“ град Кърджали – г-жа Антония Маровска и директорът на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ град Димитровград – г-н Петко Каневски.
Събитието уважиха много граждани и ученици. Сред публиката имаше представители на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ и ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров“.
Участниците се изредиха, като някои от тях прочетоха свои стихове, посветени на най-великото чувство на света, а други – поздравиха всички гости със творби на български класици. За настроението на всички се погрижи младата и талантлива певица от Димитровград Микаела Димитрова. Тя пише и стихове, които гостите имаха удоволствието да чуят. Изпълни и две песни, едната от които беше на Нели Рангелова – „Мой стих“. Дошлите да послушат поезия, се почерпиха и с по една чаша вино, специално приготвена от организаторите за тях в името на днешния празник.

Pin It on Pinterest