Във Видин се проведе демонстративно занятие за действия при ПТП

Събитието, което се организира от Областна администрация Видин и Пожарна безопасност и защита на населението – Видин, се проведе на паркинга пред крепостта Баба Вида.

На него присъстваха ученици от училища в града, представители на институции, граждани. Целта на организираното демонстративно занятие за действия при пътнотранспортно произшествие е проверка на готовността за действие и подобряване на взаимодействието и координацията между екипите на съставните части на Единната спасителна система на територията на област Видин при пътнотранспортно произшествие и ликвидиране последиците от него.

Присъстващите на демонстративното занятие станаха свидетели на симулативно разиграване на ситуация с два катастрофирали леки автомобила, при която има и пострадали лица. При подаден сигнал за злополуката на спешен телефон 112 на мястото на произшествието пристигнаха служители на Пътна полиция, Пожарна безопасност и защита на населението, Център за спешна медицинска помощ, Български червен кръст и Съюз на българските автомобилисти. На местопроизшествието пристигнаха и доброволци от Община Видин. Всяка служба започна дейност от своята компетентност. Две от пострадалите лица бяха транспортирани за оказване на спешна медицинска помощ, а другите две по-леко пострадали лица постъпиха в пункта на БЧК за психосоциална. Автомобилите бяха отстранени от мястото на злополуката.

Решението за организиране на съвместни регионални учения бе взето на заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата, което се проведе на 10.10.2019 г. Уточнено бе организирането на демонстративно занятие за действия при пътнотранспортно произшествие да се проведе на 5.12.2019 г., с което да се отбележи и Международният ден на доброволеца.

Pin It on Pinterest