Във Варна изградиха 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и неравности край училища и детски градини

Изградени са 11 нови повдигнати пешеходни пътеки и изкуствени напречни неравности във Варна, съобщават от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“.

По-голямата част от съоръженията са пред училища, детски ясли и градини и са били предвидени в бюджета за тази година. Те са разположени на ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Крилатко“; на ул. „Блян“ пред входа на ОДЗ „Звънче“; пред централния вход на СОУ „П. К. Яворов“, район Владислав Варненчик; на кръстовището на ул. „Дрин“ с  ул. „Генерал Радко Димитриев“, която се използва от учениците в ОУ „Петко Р. Славейков“ и III ПМГ „Акад. Методий Попов“; пред пешеходната пътека на ул. „Братя Миладинови“, на кръстовището с ул. „Оборище“, използвана от учениците в ОУ „Васил Априлов“; пред пешеходната пътека на ул. „Васил Друмев“, на кръстовището с ул. „Найден Геров“, използвана за пресичане от учениците от професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“; в участъка на автобусна спирка „Черноморец“, в двете посоки по линия на автобус  31А по бул.“ Св. Св. Константин и Елена“ и ул.“42-ра“; в кв. Галата на ул. „Галатея“; на ул. „Петко Стайнов“ пред СУПЦ „Д-р Железкова“; в с. Тополи на ул. „Акация“, преди първа пресечка; на кръстовището на бул. „Приморски“ с ул. „Македония“.

Всички новоизградени съоръжения са напълно съобразени с техническите изисквания за безопасност на движението, описани в Наредбата за условията за изграждане или монтиране върху платното за движение на изкуствени неравности и на други средства за ограничаване на скоростта.

Pin It on Pinterest