Региона

Варна е домакин на Еврохор 2024

Концертът на изпълнителите в проекта ще се проведе на 12 юли от 20:00 часа в Юнашкия салон. Събитието е част от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“

Тази година Варна е един от домакините на Еврохор 2024 – проект на Европейската хорова асоциация, съвместно с Българския хоров съюз. Всяка година той се провежда в различна държава и има за цел да популяризира европейската хорова музика и да насърчи културния обмен в Европа.

Хоровото събитие води началото си от 1982 г. и предлага възможност на млади певци да подобрят вокалните си умения, като в рамките на две седмици репетират програмата си с двама известни диригенти.

От 4 до 12 юли Еврохорът провежда репетиции в Хорова школа „Проф. Марин Чонев“, а варненци могат да видят резултатите от работата на изпълнителите на специален концерт на 12 юли, петък, от 20:00 ч. в Юнашкия салон. Събитието е част от съпътстващата програма на ММФ „Варненско лято“.

Диригентите по проекта Еврохор 2024 са Марко Амхерд, артистичен директор на фестивала в Давос и на Швейцарския вокален консорт и Донка Митева – артистичен директор и диригент на Collegium Musicum Berlin и преподавател по дирижиране в Университета по изкуства в Берлин.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest