Вълнуващи джаз срещи в тазгодишното издание на уикенд туризъм Русе

Русенци и гости на града ще имат възможност да чуят и видят на сцената на Доходно здание едни от най-вълнуващите джаз-изпълнения: на 17-ти май на сцената ще излязат изпълнителите от Glo Bal Kan project. Групата  е сформирана през есента на 2017 година. В нея участват утвърдените музиканти Недялко Недялков – кавал, Владимир Кърпаров – саксофон, Петър Миланов – китара, Стоян Янкулов – Стунджи – ударни, а песните изпълнява Богдана Петрова, която спечели първия сезон на музикалния формат „България търси талант”. Концертната програма ще продъжи с изпълнения на Дует SENZA – Португалия.  Catarina Duarte (вокал) и Nuno Caldeira (китара) за около 2 години са пропътували 5 континента и са изпълнили повече от 80 концерта по целия свят. Те са музиканти и пътешественици, които композират песни, вдъхновени от своите пътувания по света. Тайната, казват те, се крие в интензивността, с която живеят, в пътуващите преживявания и тяхната отдаденост и страст към музиката. Като музиканти и пътешественици, те „пренасят“ своите страсти, местата, които са посетили и хората и преживяванията си по света в своите дискове.
На 18-ти май на Голямата сцена на Доходно здание ще бъде концерта на Теодосий Спасов заедно с Биг Бенд-Русе. Билети за концертите се продават на касата на Доходно здание.
Международното туристическо изложение „УИКЕНД ТУРИЗЪМ“ и Фестивала на туристически забавления и анимации се организират от Община Русе, общинско предприятие „Русе арт“ с подкрепата на Министерство на туризма на Република България и са във връзка с активната политика на министерството за промотиране на региона и страната като целогодишна туристическа дестинация.

Pin It on Pinterest