Вълнуващ музикално-поетичен спектакъл се състоя в музея на Левски

На 18.07.2021 г. в музей „Васил Левски“ в Ловеч се състоя вълнуващо събитие, посветено на 184 г. от рождението на Апостола на Свободата. В музикално-поетичния спектакъл звучаха песни и стихове за Дякона. Поети и музиканти – от Ловеч и специални гости, изпълниха произведенията си по своя уникален начин. Публиката се докосна до творчеството на доц. Мая Панайотова, Геновева Цандева и Бойчо Иванов – дует „Келтик“, Татяна Йотова, Димитър Христов, Алина Стоянова, Светлана Йонкова, Наталия Осенска. Стихотворението на Светослав Аврамов прочете Пенка Чернева. Прозвучаха творби и на Милка Накова, Екатерина Пенчева, Марин Колев и Галина Петрова. Атмосферата в музея на Апостола, заедно с чудесната акустика допълниха въздействието на поетичното слово и музиката.

„Левски посвети себе си в служба на отечеството до смърт, ние го носим сърцата си.“, завърши водещия на затрогващото събитие Никола Колев.

От страна на Община Ловеч всеки от участниците получи като подарък книга от Николай Табаков, удостоен с Националната литературна награда за цялостно творчество „Проф. Димитър Димов“.

Pin It on Pinterest