Вълкът от Кенана избяга от зоопарка

Любимецът на Хасково – Вълкът от Кенана, който от няколко месеца живееше в хасковската гора, днес успя да надхитри служителите в Зоопарка.

След като дълго време вълкът се появяваше на различни места в Кенана, радваше едни и притесняваше други, вчера беше заловен и настанен в зоологическата градина. Тази сутрин обаче дружелюбната вълчица е надхитрила един от служителите. Човекът влязъл да я нахрани, тя поиграла с него, но после ловко се е измъкнала от незаключената клетка.

В момента е организирана група, която издирва избягалата вълчица. Животното, което се появи незнайно от къде, видимо е социализирано, не е опасно, затова няма място за притеснение. Според някои хасковлии това не е вълк, а чакал. Други, които са го виждали в естествената му среда, твърдяха, че е чехословашко вълчо куче, а една от най-разпространените градски легенди за Вълка от Кенана е, че той е отглеждан от хора, но после е изоставен.

Ако някой от гражданите забележи вълчицата, може да сигнализира на дежурните телефони в община Хасково. Служителят, допуснал тази небрежност, временно е отстранен от работа.

Pin It on Pinterest