В София засилват проверките за носенето на предпазни маски в градския транспорт

Във връзка с преодоляване разпространението на COVID – 19 засилваме проверките за носене на маски в градския транспорт.

По молба на кмета на Столичната община интензитетът на тези проверки ще бъдe засилен максимално, съобразно и капацитетът на проверяващите органи“. Това каза директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев, който заедно с директорът на „Метрополитен“ проф.инж. Стоян Братоев присъстваха на проверки по третата линия на метрото.

Проверките ще бъдат както в наземния, така и в метрото. В метрото ще се проверява освен на вестибюлите на станциите и в мотрисите дали пътниците носят предпазни маска.

За последните два дни са съставени 10 акта и 15 предупредителни протоколи на пътници в метрота. Санкцията за неносене на предпазна маска е 300 лв., а контролът се извършва съвместно от контрольори и общинска полиция.

И в наземния транспорт през следващата седмица предстоят още по-масирани проверки, каза също Дилчев. Директорът на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев посочи, че пътниците се приканват да носят маска и чрез звуково съобщение и надпис.

Продължава извършването на дезинфекция на метростанциите, влаковете и превозните средства на градския транспорт, а също така и спирките.

От пандемията досега в метрото има съставени около 175 акта и около 300 предупредителни протоколи. 

Pin It on Pinterest