Региона

В Свищов стартира Лятна детска полицейска академия

На 28.06.2024 г. в двора на УК „Ал. Константинов“, в град Свищов бе даден старт на Лятна детска полицейска академия.

Под формата на игри и забавления децата от крайдунавския град ще имат възможност през лятната ваканция да научат правилата за движение, начините за предпазване от наркотици и трафик; как да действат при бедствия и рискови ситуации. На това ще ги научат представителите на МВР, Гранична полиция и Пожарна.

Организатор на образователната инициатива са РУ на МВР – гр. Свищов, ГПУ – гр. Свищов, РДПБЗН – Свищов, Център за обществена подкрепа и Градска Библиотека „Проф. Иван Шишманов“. На събитието заедно с тях присъстваха кметът на Свищов, деца и учители от Детска градина „Радост“, Дневен център за деца с увреждания, учебно-занимателен център „Многознайко“, служебни лица от държавни и общински институции.

В първия ден на Лятната детска полицейска академия всички се забавляваха и опознаха възможностите на специализираните полицейски, пожарен и граничен автомобили, а със смислени стихове, поучителен етюд, танци и песни организаторите, и гостите бяха поздравени от талантливите възпитаници на Детска градина „Радост“. 

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest