В Свищов се проведоха консултации между представители на политическите партии и коалиции

  На 8 октомври 2021 г. от 12 часа, в Гербовата зала на Община Свищов се проведоха консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции в 46-тото Народно събрание, във връзка с произвеждане на избори за избиране на президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14.11.2021 г.

На срещата от Община Свищов присъстваха кметът д-р Генчо Генчев, Любомира Петрова – секретар на Общинатаи Владислав Диянов – началник отдел  „ЧРИОТ“  при община Свищов.        

На консултациите бяха следните упълномощени представители на ПП и КП:

1.     Христо Дочев – партия „Има такъв народ”;

2.     Кристиян Кирилов – коалиция ГЕРБ- СДС;

3.     Анелия Димитрова –коалиция  БСП за България;

4.     Бойко Александров – коалиция „ Демократична България – Обединение”;

5.     Илдънай Ахмедов – ПП „Движение за права и свободи“;

6.     Васил Трифонов – коалиция „Изправи се!Мутри вън!”.

Кметът на община Свищов д-р Генчо Генчев откри консултациите и пожела на представителите на политически партии и коалиции ползотворна работа. Секретарят на Общината Любомира Петрова цитира важните решения на ЦИК и РИК – Велико Търново, отнасящи се до реда и организацията на предстоящите избори и уведоми участниците в консултациите, че със Заповед на кмета на община Свищов са определени броят и номерациите  на секциите на територията на община Свищов, като за предстоящите  избори в Общината ще има 52 секции – 34 в града и 18 в населените места. 

След като се договориха за разпределението на 150 ръководни места и 274 членове на комисиите за всяка СИК на територията на общината, консултациите с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 46-тото Народно събрание приключиха успешно в 15.40 часа.

Pin It on Pinterest