В Стара Загора обсъдиха превенцията на пътните произшествия, причинени от безстопанствени животни

В Областна администрация днес се състоя работна среща, свързана с превенцията на пътнотранспортни произшествия, причинени от безстопанствени животни.

В нея участваха областният управител Гергана Микова и зам. областният управител Димитър Драчев, директорът на Областната дирекция за безопасност на храните д-р Дамян Миков, началникът на отдел „Охранителна полиция“ в ОД на МВР комисар Илиян Илиев, кметове и представители на общини от областта.

Участниците в срещата обсъдиха възможностите за намаляване на зачестилите напоследък инциденти, причинени от внезапно излезли на пътното платно животни. Д-р Миков обясни, че най-голям проблем представляват еднокопитните животни – коне и магарета, които не са чипирани и са с неясни собственици. Освен, че представляват опасност за преминаващите автомобили, те са и потенциален източник на заразни болести. Директорът на Дирекцията за безопасност на храните призова всички отговорни институции по веригата да работят заедно за намаляване на броя на нерегистрираните животни.

На срещата стана ясно, че предстои провеждането на разяснителни кампании сред хората в населените места от областта с цел превенция на разпространението на опасни болести сред животните.    

Pin It on Pinterest