В Стара Загора наградиха победителите от областното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“

Зам. областният управител Любомир Желев връчи днес наградите на победителите от Областния кръг на Националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. 

Състезанието се провежда ежегодно и в него участват ученици от различни общини на Старозагорска област. Тази година в надпреварата се включиха 32 деца, разпределени в 8 отбора от 8 общини на областта. Те премериха сили в два кръга. Първият беше за теоретична подготовка, а вторият – практически. Учениците показаха отлични умения и битката за призовите места беше изключително оспорвана. 
На трето място се класира отборът на община Опан, на второ – този на Мъглиж, а „златото“ грабнаха старозагорци. Освен медали и грамота първенците получиха и предметни награди, осигурени от РД ПБЗН и от Областна администрация.

Грамоти бяха връчени на всички отбори, а предметни награди от РД ПБЗН имаше и за класираните на второ и трето място.

Националното състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ ще се проведе на 28 юни във Велико Търново. При връчването на наградите Любомир Желев пожела на старозагорския отбор успех и медали и на републиканско ниво.    

Pin It on Pinterest