В срок и по график вървят строителните дейности по изграждане на новия парк зад ДНА в Хасково

В срок и по график вървят строителните дейности по изграждане на новия парк зад ДНА в Хасково.

Това съобщи на брифинг днес #кметът на #община #Хасково Станислав Дечев. При поредната си инспекция на обекта той обясни, че бъдещият парк вече е на етап ефективно #строителство. Трасирани са основните алеи, включително и тези в района на паметника на 10 Родопски пехотен полк. Този монумент ще остане като централен елемент в новия парк.

В северната част на парка ще са разположени детските кътове за игра. Вече са направени основите за #спортните #игрища за баскетбол, волейбол, футбол и бадминтон, ще се монтират и тенис-маси, както и фитнес на открито. Тук ще се намира и толкова желаната от децата площадка за тротинетки, уточни кметът Станислав Дечев.

Предстои засаждането на нови дървесни и растителни видове. От съществуващите са запазени всички, които са били здрави и е можело да бъдат съхранени. Засаждането на новата растителност ще се извърши през късната есен или рано на пролет, според конкретния вид.

Изкуствените неравности, които са издигнати, имат за цел да изолират градския шум от мястото, където хората ще си почиват и ще се забавляват. Тези геопластики ще са високи в окончателния си вид около 2 метра и ще бъдат затревени. На около 80 м. юг от паметника на Десети родопски полк, в края на имота, ще бъде изградена аварийна улица, която ще свързва двата квартала. Предвидено и изграждането на места за паркиране за около 100 автомобила.

Целият терен на бившето поделение, който община Хасково получи от държавата, е с площ над 50 декара. В момента се изпълнява първият етап на проекта- изграждане на нова паркова зона. Средствата, които Министерски съвет отпусна за реализирането на този проект в края на 2020 година са 3,9 млн. лв.

Pin It on Pinterest