В Смолян наградиха участниците в конкурса: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

„Не само с поощрителна награда, но и с цялото си сърце се включваме в това събитие!“, каза областният управител Недялко Славов на церемонията по награждаване на победителите в ученическия конкурс за мултимедийна презентация на тема: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“.

Славов благодари на евродепутата Асим Адемов за тази чудесна инициатива, даваща възможност на учениците от региона да изявят знания и умения. „Сериозният интерес към конкурса показва колко будни са родопчани, колко силно обичат България, Родопите и се интересуват от тяхната история.“

Славов връчи специалната награда на Областния управител на област Смолян на Николай Шукеров от 11 клас в СУ „Св.Св. Кирил и Методий“-гр.Рудозем. Той поздрави всички 42-ма участници в конкурса, пожела им здраве, много успехи, да бъдат щастливи и все така будни.

Днес в атриума на Областна администрация Смолян се проведе церемонията по обявяване на резултатите и официално награждаване на участниците от област Смолян в конкурса за мултимедийна презентация на тема: „Будителите на моя роден край, които трябва да помним“, организиран от евродепутата Асим Адемов, съвместно с РУО-Смолян. Конкурсът бе обявен на 1 ноември м.г., като от региона са участвали със свои разработки 42-ма ученици от VIII до XII клас в училища от общините: Смолян, Баните, Златоград, Доспат, Мадан, Рудозем, Неделино и Чепеларе. Творбите им са оценени от жури в състав: Валя Василева – директор на РИМ „Стою Шишков“-Смолян, Милена Рашкова – учител по Български език и литература, Ирена Недева – учител по Информационни технологии.

Голямата награда – посещение в Европейския парламент в Брюксел, беше връчена лично от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов на Виктория Барчинкова, ученичка от XII „А“ клас в ППМГ „Васил Левски“-гр.Смолян. Поощрителни награди получиха Мартин Чавдаров от XII „Г“ клас в ЕГ „Иван Вазов“-гр.Смолян и Ирина Сидерова от VIII „Б“ клас при СУ „Антим I“-гр.Златоград.

Мария Семерджиева – началник на РУО-Смолян, заедно с евродепутатът Асим Адемов връчиха награди и грамоти на директорите на училищата с най-много включили се в конкурса ученици – ПГИ „Карл Маркс“-гр.Смолян и СУ „Антим I“-гр.Златоград.

Ръководители на регионални институции дадоха свои специални награди, а всички, 42-ма ученика, получиха грамоти за активно и успешно участие в конкурса.

Pin It on Pinterest