В Смолян инициират приготвяне на топла храна за медиците на първа линия в борбата с COVID-19

Областна администрация Смолян, съвместно с Регионално управление на образованието-Смолян, стартират инициатива от 23 ноември, в която се включват Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Николай Й. Вапцаров“ и Основно училище „Стою Шишков“-гр.Смолян.

По време на практичните обучения в учебния ресторант, под ръководството на главен готвач, учениците от Гимназията по туризъм и строителство ще приготвят храна за медиците на първа линия, които са в болницата, и грижейки се по 12 часа за своите пациенти, често не намират време дори и да се нахранят.

„Смятаме, че това е една много добра инициатива, която освен, че ще подпомогне дейността на лекарите, ще научи и децата на съпричастност. Надяваме се, че с тази инициатива ще привлечем още съмишленици.“, отбеляза началникът на РУО-Смолян, Мария Семерджиева.

„Всъщност от понеделник, 23 ноември, учениците от СПГТС ще приготвят по 45 порции всеки ден, от понеделник до петък, за лекарите и медицинския персонал на първа линия в лечението на пациенти с COVID-19. За първите 2 седмици са осигурени средства за необходимите продукти.“, уточни областният управител Недялко Славов.

„Надявам се, че по този начин ще дадем добър пример и ще привлечем и други хора за каузата, които биха искали да дарят и по този начин да осигурим една непрекъснатост на тази инициатива. Правим това като малък морален жест, към хората, които през последните осем месеца дават всичко от себе си. Това е един начин да покажем съпричастността и признателността си и като управленци, и като хора.“, каза Славов.

Областният управител и Началникът на РУО-Смолян призовават представителите на медиите да спомогнат за популяризирането на тази идея и привличането на по-голямо обществено внимание и съпричастност.

Pin It on Pinterest