В Силистра започна дезинфектирането на външни пространства

По заповед на кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов през целия ден ще се дезинфекцират автобусни спирки, пейки, детски площадки, градинки пред блокове, междублокови пространства, Дунавския парк, пл. Албена, централна градска част.

Препаратът е безвреден за хората и е превантивна мярка срещу разпространението на КОВИД-19. Служители на почистващата фирма „Синева“ мият улиците с добавен дезинфектант във водата. Това ще продължи и утре/ 20.03.2020г./ . Кметът издаде заповед по отношение на спазване на ежедневни мерки за дезинфекция и носене на предпазни средства в таксиметровия превоз. И препоръка да няма повече от двама пътника в таксито.
Община Силистра призовава да не се излиза от къщи, да се спазва 14-дневната карантината, да се носят предпазни средства- ръкавици и маски. В почивните дни да няма струпвания на хора, деца по площадките, да не се стои на разстояние по- малко от метър и половина, да не се образуват опашки пред работещите обекти. При нарушения информирайте властите! 08879 170 186- РЗИ и тел 112.
#остани вкъщи- спаси живот

Pin It on Pinterest