В Силистра се проведе заседание на кризисния щаб

На проведено заседание на кризисния щаб, участие взеха кмета на общината д-р Юлиян Найденов, неговите заместници, секретаря на общината, началника на отдел „Инспекторат“ и Директора на дирекция „Правна“.


По време на заседанието бе разгледана в детайли Заповед № РД-01-393/09.07.2020 на Министъра на здравеопазването, съгласно която, считано от утре, 10 юли, не се разрешават посещенията на закрито в дискотеки, пиано-барове, нощни барове, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения. Посещенията в подобни обекти на открито се допускат при заетост до 50 % от общия капацитет на заведенията и при спазване на въведените противоепидемични мерки.
На основание същата заповед не се разрешават групови празненства с присъствие над 30 /тридесет/ души на открито и на закрито (в т.ч. сватби, балове, кръщенета и др.).
Здравният министър разпорежда още всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер, за всички възрастови групи, на открито и на закрито, да се провеждат без публика.

Pin It on Pinterest