В Русе стартира проект за реконструкция и подмяна на ВиК-мрежата

В Русе започва мащабен ремонт на канализационната мрежа, възложител на който е местното ВиК дружество. Дейностите ще обхванат и кварталите Средна кула и Долапите. Администрацията на Община Русе ще изисква от ВиК своевременна информация за графика и обходните маршрути, която ще бъде публикувана на сайта на общината. Въпреки че Община Русе не е възложител на проектите, тя е ангажирала ВиК инженер, който да бъде в постоянна връзка с дружеството за качеството и организацията на изпълнение. Контролът ще осигури безопасното придвижване на граждани и транспортни средства. По информация от ВиК-Русе проектът в Средна кула и Долапите ще започне през март и трябва да приключи до средата на следващата година.

За водния проект в централната градска част все още не е избран изпълнител поради обжалване на процедурата, обяви инж. Магдалина Илиева, заместник-кмет по Устройство на територията. 

През 2020 г. общинското предприятие “Комунални дейности” преасфалтира 14 улични участъка и паркинги в града, а 7 улици са с цялостно подменена асфалтова настилка, информира ресорният заместник-кмет Димитър Недев.

Списък на обновените улици ще намерите тук. 

Директорът на “Комунални дейности” Митко Чокоев съобщи, че в настоящата година ще бъде сформирана група за ремонти на тротоарни настилки. 

Предстои и преасфалтиране на алеите в Парка на възрожденците. Общински екипи ще почистят и ремонтират гробниците около Пантеона на възрожденците и ще се монтира подходящо осветление.

През 2021 г. ще бъдат започнати и изпълнени 7 обекта, свързани с благоустройството на Община Русе, а други 14 ще бъдат проектирани, обявиха още от общинската администрация.

Pin It on Pinterest