В Русе стартира изпълнението на Комуникационната стратегия

През месец юни на територията на област Русе ще стартира изпълнението на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за настоящата 2019 г.

Дейностите ще бъдат насочени в две основни направления. Първото от тях е „Събития за популяризиране на европейското културно многообразие“ и те ще се реализират предимно в Русе.

Инициативите, които ще бъдат проведени в част от другите населени места в региона ще бъдат свързани отново с представяне на културното многообразие на Европейския съюз, а също така и с насърчаване на толерантността и превенция езика на омразата.

Първото планирано събитие е за 4-ти юни от 11.00 ч. в сградата на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, като то ще бъде под надслов „Из книгите на Европа – стари издания на европейски шедьоври“. Сред екземплярите, които ще бъдат представени са произведения на автори от Белгия, Естония, Франция и Швеция, като всички те са в периода от края на XIX век до 60-те – 70-те години на XX век. Посетители ще имат възможност да се докоснат и до едни от първите преводи на Шекспир в България, а именно тези на Трифон Цанев Трифонов, който е роден в Дряново в далечната 1866 г., а след Освобождението заедно със семейството си се премества в Русе.

При изпълнението на настоящата Комуникационна стратегия Областна администрация Русе ще си партнира както с общините от областта, така и с Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Асоциацията на българските градове и региони, местния информационен център „Европа директно“, както и с Организацията на евреите в България „Шалом“.

Посочената по-горе информацията беше представена днес по време на пресконференция, организирана от Регионалната библиотека в Русе, относно предстоящите инициативи за месец юни.

В днешното събитие участва и представител на Областна администрация Русе.

Pin It on Pinterest