В Русе стартира форум „Съвременните предизвикателства пред осъществяването на регионалните политики“

Заместник областният управител на област Русе Свилен Иванов приветства участниците в провеждащия се днес форум, който е под надслов „Съвременните предизвикателства пред осъществяването на регионалните политики“.

Той поздрави организаторите и присъстващите, като им пожела успех и изрази надежда, че след края на дискусиите ще бъде изготвен документ, в който ясно ще бъдат разписани приоритети и мерки за справяне с различията между регионите.

Областна администрация Русе е активен участник в този процес. В началото би трябвало да отбележа, че развитието на един регион не би било възможно без наличието на добра инфраструктура. Знаете, че имаме сериозни проблеми в тази сфера и част от тях, за които многократно сме апелирали са необходимостта от изграждане на автомагистрала между Русе и Велико Търново, както и втори мост при Русе над р. Дунав.

Приветствам Ви за идеята да се проведе настоящата инициатива и вярвам, че тя ще доведе до положителен резултат“ заяви още заместник областният управител Свилен Иванов.

Целта на форума е да се покаже взаимодействието между държавната и местна власт от една страна и бизнеса от друга при решаването на проблеми, свързани с регионалното развитие.

Припомняме, че събитието е организирано от Русенската стопанска камара със съдействието на Областна администрация Русе.

Акцент по време на срещата беше поставен и върху политиките и инструментите за социално развитие, а също и административния капацитет на държавната администрация.

Pin It on Pinterest