Региона

В Русе предстоят републиканско първенство и Фестивал на драконовите лодки

Кметът Пенчо Милков посрещна организаторите на първия за града ни Фестивал по драконови лодки, който ще се проведе на 22 и 23 юни в Лесопарк „Липник“. Очаква се атрактивното събитие да събере няколкостотин души, като в него ще могат да се включат и предварително записани отбори, които са посетили няколко тренировки.

„Нашият град разширява своите спортни граници и се готви усилено за предстоящото през следващата година Световно първенство по драконови лодки, на което сме домакини. Фестивалът, който ще се проведе в лесопарка, ще покаже не само азиатския спорт, но ще потопи зрителите и в богатата китайска култура“, заяви кметът Пенчо Милков. Организаторите на проявата Мартин Маринов и Влад Гицоайка – председател на Сдружение „Фестивал драконови лодки“, благодариха на общинската администрация за добрата съвместна работа.

По време на фестивала русенци и гостите на града ще могат да се насладят на богата културна програма и множество атракции. За желаещите да посетят събитието ще бъде осигурен и допълнителен обществен транспорт.

На срещата присъстваха още заместник-кметовете Енчо Енчев и Борислав Рачев, директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов, директорът на „ИООРС“ Йордан Джамбазов, директорът на Спортното училище и председател на СК по кану-каяк „Локомотив“ Евгени Недев и изпълнителният директор на Българската федерация по кану-каяк Евелина Петрова.

По време на срещата бяха уточнени и подробности около подготовката на първото за страната републиканско първенство по драконови лодки, което ще се проведе на 7 и 8 юни в Лесопарк „Липник“. Събитието се организира от СК по кану-каяк „Локомотив“ и е с подкрепата на Община Русе. Участващите отбори ще трябва да преминат дистанцията от 200 м, като екипажите могат да бъдат от различни клубове.

През изминалата седмица заместник-кметът Борислав Рачев и директорът на ОП „Спортни имоти“ Лачезар Иванов направиха оглед на общинската база, където ще се проведе атрактивната надпревара. На мястото са обособени спортни коридори за гребците в язовира /овеховане/, които ще бъдат използвани по време на първенството и фестивала.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest