В Русе откриха автоизложение

23 марки и 13 фирми показват над 100 автомобила на започналото днес Русенско изложение.

То се намира на паркинга пред Метро Кеш & Кери и ще продължи до неделя включително. Колите бяха разгледани от областния управител Борислав Българинов и неговия заместник Синан Хебибов, както и от кмета на Община Русе Пенчо Милков. „Радостен съм, че подобна мащабна инициатива се реализира за поредна година в Русе. Тя се превърна в едно от най-очакваните събития и повод за гордост на нашия град! Освен радост сред малки и големи, своеобразното експо допринася за утвърждаването на Русе като център в дистрибуцията на моторни превозни средства! Неведнъж тук са демонстрирани и някои от най-съвременните нововъведения в автомобилната техника. Уверен съм, че заедно ще продължим добрата традиция!“, каза Българинов пред присъстващите. Кметът Милков пожела здраве и успехи, а също така гарантира подкрепата на Община Русе за реализирането на подобен род начинания. Той отбеляза, че дори се обмисля идея в следващите години събитието да се провежда в самия град. Така се цели по-голямо удобство за гражданите. Освен това Пенчо Милков наблегна на необходимостта от ефективна държавна политика, насърчаваща и подпомагаща гражданите да закупуват нови автомобили, тъй като според него най-същественият замърсител на въздуха е техногенният фактор, а новите коли са много по-екологични.

От своя страна Валери Костов, който е сред орагнизаторите на днешното изложение, сподели, че тази година очаква силен старт особено след пандемията от COVID-19.

На експото могат да се видят някои от най-съвременните модели на едни от най-харесваните в страната автомобили. Особен интерес привлича и еко-возило на Русенския университет.

Pin It on Pinterest