В Русе отбелязват тържествено 6 май

В чест на 6 май – Ден на храбростта и Българската армия, Община Русе организира Тържествена церемония по поднасяне на венци и цветя, която ще се състои на 6 май, понеделник, от 12:00 ч. на пл. „Княз Александър Батенберг“, пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война. 
Слово по случай бележитата дата ще произнесат директорът на Регионалния исторически музей проф. д-р Николай Ненов и г-н Галин Григоров – Областен управител на Област Русе. Заупокойна молитва за падналите за освобождението на родината и благодарствен молебен за извоюваната свобода и Празника на Русе ще отслужат Н. В. Пр. Митрополит Наум и свещеници от Русенската Митрополия. В чест на светлата дата ще бъде строена Почетна рота от Русенския гарнизон, а празнични маршове ще изпълни Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. По традиция тържествената церемония ще завърши с полагане на венци и цветя. Водещ на събитието ще бъде актьорът от ДТ „Сава Огнянов“ Ивайло Спасимиров.
Програмата по случай 6 май – Празника на Русе, ще започне още сутринта, от 9.00 ч., в църквата „Св. Георги“, където ще бъде отслужена Празнична литургия от Н. В. Пр. Митрополит Наум и Н. Пр. Епископ Амвросий – епископ на Гюргевската епархия.

Pin It on Pinterest