Региона

В Русе няма нанесени щети след проливния дъжд тази вечер

Общинските службии екипите на Пожарната са в готовност да реагират при евентуални последствия от очакваната в по-късните часове буря

Ситуацията в Русе остава спокойна след проливния дъжд, който се изля за кратко малко след 17 ч. Отчетени са 13 литра на кв.м, като валежите са били придружени от гръмотевична буря и силен вятър (шквал) със скорост 14 м/сек.

Общинските предприятия “Паркстрой” и “Комунални дейности” са в пълна готовност да реагират при евентуални щети от очакваната тази вечер и през нощта буря. Екипи на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ също ще се включат при нужда от отстраняване на паднали дървета и клони.

До този момент са получени два сигнала за запушени шахти на територията на града, които се обработват от екипи на сметопочистващата фирма, с която Община Русе има договор. Общественият транспорт се движи по разписание.

Редица населени места от общината – Семерджиево, Ново село, Тетово, ДЗС и Образцов чифлик не са засегнати от дъжда. В Червена вода, Бъзън, Ястребово, Долно Абланово, Просена и Николово е имало значителни превалявания с гръмотевици, като единствено в Басарбово е прекъснато електрозахранването.

В по-късните часове на деня и през нощта се очакват локални интензивни валежи и гръмотевици, придружени с временно усилване на вятъра, чиито пориви е възможно отново да достигнат 14-15 и дори 20 м/сек. Прогнозата е за многократна смяна на посоката на въздушните течения, които да нанесат щети в града. Според метеоролозите от НИМХ е възможно да паднат и градушки. Температурите ще се понижат значително вечерта и през нощта, като няма да надвишават 24-25 градуса.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest