В Разград наградиха победителите в Ученическа волейболна лига

Заместник-кметът на Община Разград Милена Орешкова връчи наградите на част от победителите в Ученическа волейболна лига. Преди награждаването заедно с експерта по спорт в Регионалното управление на образованието Николай Миланов и експерта по спорт в Община Разград Валери Бойчев тя наблюдава оспорвания финал при юношите 11-12 клас. 

Общо  10 отбора участваха в пролетния дял на 11-тото издание на Ученическа волейболна лига. Състезанието се организира от спортен клуб „Спорт за всички-Разград“ с ръководител Здравко Душков с партньорството на Регионалното управление на образованието и със съдействието на Община Разград. Срещите се играха в залата на НПТГ”Шандор Петьофи”. 

Победител при девойките 8-12 клас е тимът на ППМГ”Акад. Никола Обрешков”, на второ място е ПГИ”Робер Шуман”, а на трето – ПГПЧЕ. Индивидуални призова за най-полезни състезатели получиха съответно: Айлин Али, Рая Петкова и Ива Йовчева. 

При момчетата 8-10 клас на първо място е отборът на НПТГ”Шандор Петьофи”, втори са от ПГИ, а трети – от  ППМГ. Индивидуалните награди са за: Джелил Хасанов, Али Севгин и Борислав Цветанов. 

При юноши 11-12 клас на първо място е отборът на ПГИ”Робер Шуман”, втри – НПТГ, на трето място е ПГПЧЕ, а на трето – ППМГ. Индивидуални награди бяха връчени на: Мелих Мандадж, Хасан Ескиджингис и Емир Алиев. 

Отборите-шампиони получиха купи, както и топки от Българската федерация по баскетбол, инвидидуалните победители спечелиха медали. 

Медал организаторът Здравко Душков връчи и на Милена Орешкова заради приноса на местната управа в развитието на волейбол.
За всички отбори имаше и волейболни топки от Българската федерация по волейбол. 

Pin It on Pinterest