В Разград гостува кампанията „Бъди войник“

Стотици млади хора посетиха днес, 30 май, събитията от кампанията „Бъди войник“ в Разград. Ученици от горен и среден курс изпълниха площада в центъра на града още 2 часа преди началото, провокирани от разположените в центъра на града военна техника, оборудване и въоръжение. 

Заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев пред журналисти посочи основните цели на кампанията – да привлече млади хора в Българската армия, да даде възможност обществото да се запознае с военната техника, въоръжение и оборудване, както и със спецификата на службата във въоръжените сили, и да подпомогне патриотичното възпитание на младежите. Той обясни, че в момента се провеждат изпитите по някои от обявените конкурси и отбеляза, че очаква резултатите от кампанията да са положителни.

Гостуването на информационната кампания „Бъди войник“ в Разград се превърна в истински празник за жителите и гостите, с празничното шествие, което премина през центъра на града. То беше водено от Представителния духов оркестър на Военноморските сили, следван от мажоретен състав и млади спортисти от Разград. Пред сградата на общинския културен център събралото се множество наблюдава изпълненията на мажоретния състав и демонстрации на бойни изкуства. 

По традиция Представителният ансамбъл на Въоръжените сили, Представителният духов оркестър на Военноморските сили и изпълнители и състави от общината изнесаха концерт за жителите и гостите на града. Събитието приключи с голямо хоро в центъра на Разград и заря.

Pin It on Pinterest