Региона

В Пловдив затварят част от ул. „Д-р Георги Странски“

Временна организация на движението със спиране на автомобилния трафик се въвежда по ул. „Д-р Георги Странски“ в участъка от кръстовището с ул. „Архимандрит Евтимий“ до ул. „Коста Паница“.

Тя влиза в сила от утре – 28 март, и се предвижда да продължи до 31 май, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“.

Причината е стартът на третия от общо четирите етапа по проекта за  продължението на „Д-р Георги Странски“ и реконструкцията на останалата част от улицата. Основната цел е създаването на нова пътна връзка между кв. „Гладно поле“ и бул. „Санкт Петербург“. Временната организация е обозначена с необходимите пътни знаци и указателни табели.

От Община Пловдив напомнят, че за да се намали напрежението в трафика, преди около седмица временно беше отворен   паркингът на МОЛ „Пловдив Плаза“ пред „Техномаркет“, откъдето да преминават живеещите наблизо в района. По време на всички етапи на собствениците на заведения, частни и търговски обекти ще бъде осигурен автомобилен достъп до имотите им.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest