Региона

В Пловдив започва пръскането срещу комари и кърлежи

От ОП „Дезинфекционна станция“ информират пловдивчани, че при благоприятни метеорологични данни, в периода до 28-и март, се предвижда да се извършат следните ДДД-мероприятия:

– Дезинсекция срещу възрастни форми /имаго/ на комари  – обработка на тревна, храстова и дървесна растителност двустранно по бреговете на р. Марица;

– Дезинсекция срещу акари /дезакаризация/ – обработка на тревните площи в и около обособените площадки за свободно разхождане на домашни кучета на територията на шестте административни района.

Специализираните екипи ще работят в часовете от 22:00 до 04:30 ч.

За обработките ще се използват биоцидни препарати, разрешени за употреба от МЗ, в съответната препоръчителна доза и концентрация.

При неблагоприятни метеорологични данни (дъждовно и ветровито време) дезакаризацията ще продължи при следващ работен ден с подходящи за обработките условия.

От общинското предприятие съветват отглеждащите пчелни семейства в района на предстоящите обработки да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

Директна връзка със специализираното общинско предприятие „Дезинфекционна станция“: телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес:  dstancia.plovdiv@abv.bg

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest